Kolašin 1600 - skijanje iz snova!

Kolašin 1600 - skijanje iz snova!

Posetili smo ski centar Kolašin 1600 i ostali oduševljeni! :)

Kolašin 1600 je ski centar smešten na planini Bjelasici, na samo 10ak minuta vožnje od gradića Kolašina. Naziv je dobio kombinacijom imena najbližeg grada i nadmorske visine sa koje polazi bazna žičara, šestosed koji vodi na 2035 mnv.

Sredinom februara 2022. spojena su dva ski centra Kolašin 1450 i 1600, čime je dobijeno oko 45 km staza svih kategorija. Kolašin 1600 ima konfiguraciju terena u koji se zaljubljuju i najveći ljubitelji skijanja i bordinga, jer se između staza nalaze snežni pokrivači koji pružaju mogućnost i za free ride. S obzirom da je planina prilično hladna, preporučujemo nošenje aktivnog veša (ženski ili muški - klikni na link ;) kao primarni sloj. Imali smo priliku da testiramo Hi Tec Hapiter ženske cipele, kao i Hi Tec Hahaji muški model, koji su se odlično pokazali na snegu i ledu.

Posebno su nas oduševile staze koje su savršeno "upeglane", široke i zaista prelepe za uživanje na skijama ili bordu. Snega ima u izobilju, a priroda ove planine će vas ostaviti bez daha. Zaista prelepa ski avantura, koju ćemo ponoviti dogodine ;) Kapacitet ski liftova je oko 5500 ljudi na sat, tako da nema gužve i čekanja u redovima.

Cene su daleko pristupačnije od ski centara u regionu, primera radi trodnveni ski pas je 35 eura po osobi, dok sednodnevni iznosi 70. Slično je stanje i sa smeštajem, u Kolašinu možete naći trokrevetni apartman za 30ak eura dnevno, a dobiti dnevni meni (čorba, glavno jelo, prilozi) u kafanama u Kolašinu za oko 5 eura. Hrana na stazi je za nijansu skuplja, ali i dalje pristupačna. Obavezno posetite male katune na stazi u kojima se sprema odlična pita sa sirom na drva, domaći sok i rakija.

Noćni život čini nekoliko pabova i kafića u kojima se može čuti sve od YU roka do narodne muzike.

Ukoliko vas još nešto zanima, slobodno nam pišite na IG ili broj telefona 0631085028.

Vaš,

Wolf Sport

Nazad na blog

Ostavite komentar

Napominjemo da komentari moraju biti odobreni pre objavljivanja.